Wortelcake met kokoscrème zonder suiker

Deze wortelcake is gemaakt zonder toegevoegde suikers en daarom redelijk gezond. Ik zeg redelijk omdat er kokosmelk en olie inzit. Een hele lekkere healthy treat.

Wij bestellen tegenwoordig bij Vertwenz onze groentes. Zij bieden biologische groentes aan uit Twente. Dus seizoensgebonden groentes uit de regio die ook nog eens biologisch zijn. Een aantal boeren uit Twente doen mee en elke donderdag bezorgen ze de groentes aan huis. Deze week kreeg ik paksoi, tuinbonen, groene kool, sla en veel wortels, vandaar dit recept.

En wat de foto betreft? Ja ik heb de cake in de zon gezet vanwege het perfecte licht, alles voor de foto toch? Houdt de cake niet zo van, maar hij smaakt er niet minder om.

Benodigdheden:

  1. Keukenmachine.
  2. Siliconen cakevorm.
  3. Grote kom om alles in te mengen.
  4. Voorverwarmde oven op 200 graden.

Ingrediënten:

  1. 250 gram havermout.
  2. 2 bananen.
  3. 2 dadels.
  4. Handje rozijnen.
  5. 1 blik kokosmelk .
  6. 2 theelepels koekkruiden.
  7. 2 grote geraspte wortels .

Bereiding:

  • Eerst zet je het blikje kokosmelk op de kop in de koelkast, minimaal 2 uur van te voren. Ik heb het een dag van te voren gedaan. Zo zakt de vloeistof naar de bovenkant en blijft er onderop dikke kokosmelk over.
  • Neem 250 gram havermout en maak havermeel met de keukenmachine.

  • Rasp de twee wortels en zet dit opzij.
  • Een handjevol rozijnen in de keukenmachine, samen met de 2 dadels, 2 bananen en 50 ml kokosmelk (uit het blikje, het vloeibare gedeelte) en laat de machine draaien totdat je een smeuïg goedje hebt bereikt.
  • Meng nu de wortels, de bananenmix en het meel met elkaar en druk het in een cakevorm.
  • Plaats de cake in de oven voor ongeveer 30 min, check na +/- 20 minuten of je cake klaar is door er een mes in te steken. Komt je mes er schoon uit? dan is de cake klaar.

Voor de topping:

  • De cake moet helemaal afgekoeld zijn, we willen niet het fiasco zoals op de foto toch?
  • Pak het onderste gedeelte van de kokosmelk, dit moet wat dikker zijn.
  • Smelt een eetlepel kokosolie en meng dit samen met het vanille-extract en zet dit in de koelkast om op te stijven.
  • Om het helemaal af te maken heb ik nog wat wortelrasp en pecannoten eroverheen gedrapeerd. (of gestrooid, ik vond draperen wel mooi klinken)!

 

Ga je de cake maken? gebruik dan #ontdekkingsmeisje op Instagram zodat ik het kan zien!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *