Wat neem je mee naar een vegan bbq?

Ik heb hele lieve schoonouders, naast dat ze lief zijn (hopelijk lezen ze mijn blog ook) houden ze enorm van lekker eten, gezelligheid, wijntje op z’n tijd en barbecueën! Vaak komen we gezellig samen en steken de mannen de barbecue in de middag aan. Mijn schoonouders hebben een hele mooie die gebaseerd is op de Uruguayaanse barbecue (is weer een ander verhaal maar daar heeft mijn schoonzusje 2,5 jaar gewoond) en zeker het vermelden waard, mijn schoonvader heeft hem zelf gemaakt.

Groente spies 

 • Courgette
 • paprika 
 • Ui 
 • Aubergine 
 • Sate prikkers
 • Marinade:
 • Olijfolie
 • Knoflook
 • Italiaanse kruiden

Met deze stokjes kun je eindeloos variëren. Denk aan, champignons erbij of ananas er tussen (ook erg lekker) maar zo simpel als de ingrediënten zijn, is de bereiding. Alles aan de stokje rijgen en lekker even in de marinade zetten. Naast deze stokjes heb ik ook falafel stokjes gemaakt, die waren alleen wat minder culinair.

Vegan tonijnsalade

Dit is zeker niet mijn recept, ik heb veel opgezocht over de salade en verschillende recepten gelezen en daar heb ik dit van gemaakt:

 • 1 blik kikkererwten
 • Appel
 • 3 augurken
 • Halve ui
 • eetlepel hummus 
 • sap van de augurken
 • klein stukje van een nori sheet
 • verse bieslook
 • peper en zout

Prak de kikkererwten, je kunt natuurlijk een foodprocessor gebruiken. Ikzelf heb dat voor dit recept nog niet eerder gedaan. Snij de appel, uit en augurken in kleine blokjes (ik houd er niet van als er grote stukken in de salade zitten of dat ik op mn bord nog moet snijden, vandaar lekker klein dus) en voeg de hummus en het gesneden spul toe aan de erwten. Giet er een klein beetje sap bij en lekker mengen! Breng het daarna op smaak met de bieslook en peper en zout.

Opties: kappertjes toevoegen, de hummus vervangen door vegan mayonaise of wat dille op het eind toevoegen.

Lekker serveren met pita broodjes, volkoren wraps of als gezonder alternatief grote vellen ijsbergsla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *