Wat moet ik nou weer koken? Currysoep Vegan

Het is 1e pinksterdag, alles is dicht en we krijgen honger! Soms moet je creatief zijn en roeien met de riemen die je hebt, of koken met de ingrediënten die je hebt? juist ja.

Zo kwam ik op deze simpele maar oh zo lekkere currysoep.

  • 1 eetlepel koh thai red curry paste (oh yes its vegan!)
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • Datzelfde blikje vullen met water, daarna weer vullen met kokosmelk
  • 1 grote zoete aardappel
  • 4 biologische wortels 
  • Handjevol linzen 
  • 4 eetlepels soja yoghurt
  • Kwart komkommer
  • Schil van een halve limoen
  • Munt
  • Snufje zout en peper (optie)
  • Lente ui

Aan de slag!

Schil de aardappel en de wortels. Zet ondertussen het vuur aan, gas aan, inductie plaat aan (you get the point) en voeg het blikje tomaten toe aan een grote pan, vul ditzelfde blikje met water en daarna met kokosmelk. Snij de aardappel en wortels in kleine blokjes en gooi ze in de soep, wellicht is gooien niet het beste idee dus laat ze rustig in de soep zakken. voeg de curry paste met de linzen toe en laat even lekker pruttelen. Tegen de tijd dat de aardappels gaar zijn, zijn de linzen ook wel gaar gewonden.

Nu heb je mooi de tijd om een fris sausje te maken. Rasp de komkommer en knijp zo veel mogelijk vocht eruit. Pak een kommetje en schep de soja yoghurt erin, meng dit met de komkommer, limoenrasp en munt (eerst even fijn snijden) breng op smaak met een klein beetje zout en peper.

Ik had nog wat rijst van de vorige dag over, dus die heb ik eerst in een kommetje geschept (koud) en daarna de hete soep erover, een kwak van de yoghurt en serveren met een partje limoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *