Wat is er te doen in Lavarone?

Electric mountainbike lavarone

Gebied in Trentino met voor elk seizoen een avontuur.

Wandelen, stevige hikes, skiën, mountainbiken, zwemmen, schaatsen, dit gebied is dusdanig veelzijdig dat er voor iedereen, en voor elke leeftijd iets te doen is. Wat is er te doen in Lavarone?

Zomer activiteiten

Zwemmen of bootje varen in het bergmeer “Lago di Lavarone”, tennissen op een van de tennisbanen op de hoogvlakte of een stevige hike door de bergen, De omgeving biedt voor jong en oud veel mogelijkheden in het zomerseizoen.

In de maand augustus is het druk in de dorpen op de hoogvlakte. Veel sportieve toeristen (voornamelijk Italianen) komen op de frisse berglucht af om te genieten van de schoonheid van de natuur en bergen.
De populairste zomer activiteiten zijn:

Winteractiviteiten in Lavarone Trentino

In de wintermaanden kent het skigebied vanaf de kerst sneeuw garantie t/m maart/april. Over het algemeen valt de meeste sneeuw in februari in dit deel van Trentino, zodat het seizoen redelijk lang door loopt voor een zuidelijk skigebied.

Populaire winteractiviteiten in de omgeving zijn:

Waar kun je goed overnachten in Lavarone?

Een slaapplek in Lavarone kun je het beste vooraf reserveren, zeker in de maand augustus en rond de carnavalsperiode. Goede opties zijn:

Albergo Ristorante Nido Verde (groene plek)
Goede ligging vlakbij het meer. Nette kamers en een uitstekend restaurant met typische streekgerechten. Skibus halte voor de deur! Bekijk hier de website van Albergo Ristorante Nido Verde in Lavarone.

Tana della Volpe (Huis van de Vos)
Appartementen in Lavarone voor 2 tot 8 personen met een eigen keukentje. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. Gelegen op een rustige plek.

Hotel Caminetto Mountain Resort
Hotel Caminetto ligt naast de (ski)lift in Bertoldi, ideaal dus in de winter maar zeker ook voor downhill mountainbikers die gebruik willen maken van de lift in het naastgelegen Bikepark.

Kom je met een tent of caravan/vouwwagen of camper naar Lavarone?

Camping Lago di Lavarone, 5 minuten lopen van het meer.

Camper in Lavarone
Kom je met de camper dan kun je ook terecht op de speciaal daarvoor aangelegde camperplekken.

Veel geschiedenis

Voor de liefhebbers van geschiedenis is dit gebied de uitgelezen plek. Het gebied heeft het erg zwaar gehad tijdens de eerste wereldoorlog. De littekens van de oorlog zijn nog goed te zien. Tijdens de oorlog van lag het gebied in de frontlinie van de gevechten tussen Oostenrijk-Hongarije en Italië, als verdediging zijn er aantal forten gebouwd. Vandaag de dag zijn de overblijfselen van die forten nog te zien en enkele zijn zelfs nog te bezoeken.

Ik ben benieuwd, heb jij nog een leuke plek of activiteit ontdekt die hier niet mag missen? Laat het ons weten in de comments!

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *