Vegan naan

Het is feest!

Mijn zusje is 25 jaar geworden en ze viert dit heerlijk gemoedelijk in haar eigen huisje. Ze trekt alles uit de kast om een lekkere maaltijd op tafel te zetten en als ik lekker zeg, dan is het LEKKER!

Nu, bijna een jaar later denk ik terug aan die heerlijke dag en krijg zin in wat lekkers. Wat ze onder andere op tafel zette die dag was eigen gemaakte naan. Heerlijk brood uit de Indiase keuken. Oorspronkelijk wordt het gemaakt met zuurdesem, gemengd met melk of yoghurt en kruiden zoals komijn en koriander.

Dit recept is makkelijk, simpel, met weinig ingrediënten, en niet te vergeten vegan. Rond de klok van 18.00 is het spitsuur bij ons thuis. Of we nou gewerkt hebben, of de hele dag vrij zijn geweest, dit is het uur dat iedereen honger heeft en snel wil eten! Daarom ben ik enorm fan van snelle recepten die ook nog eens lekker zijn. Het is zo gemakkelijk om een pita in de broodrooster te gooien maar een keer wat anders is ook fijn. Naan brood dat aangeboden wordt in de supermarkt is niet vegan dus bij deze een snel vegan recept.

Lekker met falafel!

Ingrediënten:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml soja yoghurt
  • Peper en flink zout
  • Karwijzaad
  • Olijf olie om in te bakken

Zo doe je het:

  1. Meng het meel met de kruiden.
  2. Voeg de soja yoghurt toe en meng dit met een vork. Gebruik je handen tot er een mooie bal ontstaat.
  3. Druk ze plat op je aanrecht, of rol ze plat met een deegroller
  4. Leg ze in de pan en bak ze een paar minuten aan elke kant.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *