Tips voor reizen met kindjes

Wij reizen graag, altijd al gedaan. De reislust is alleen maar groter geworden sinds de kindjes. Ik deel een paar tips om het reizen met kindjes makkelijk en leuk te maken!

1. Babyfoon mee, het liefst eentje met een groot bereik.

Al vele vakanties nemen wij de babyfoon mee en dat bevalt zo goed! Kindjes leg je lekker te slapen en papa en mama kunnen beneden aan de bar een drankje nuttigen of zelfs lekker aan het zwembad luieren. Wat wij ook regelmatig doen is naar elkaar bellen, aangezien we gratis naar elkaar kunnen bellen kost het ons verder niks (dit trucje is niet geschikt voor in het buitenland). Op deze manier hebben we onze eigen babyfoon gecreëerd. Het enige nadeel is, is dat je de telefoon niet kan gebruiken. Er bestaan ook goede babyfoon apps, die moet ik nog ontdekken dus daar kom ik graag op terug.

2. Afleiding voor de kindjes.

Ga je vliegen met een peuter? zorg dan voor afleiding. Wat het altijd goed doet is eten, en zorg dan voor eten waar ze even zoet mee zijn (doosje rozijnen, bakje met fruit, bakje met cornflakes etc) wat ook goed is om te weten is dat je voor je kindjes vloeistoffen mee mag nemen zolang het echt voor je kindje is. Zo nemen wij altijd een thermoskan met heet water mee, en een flesje water om je flesje poedermelk te kunnen maken wanneer je wilt. In het vliegtuig kunnen ze vaak wel je flesje warm maken maar toch is het fijn om het te kunnen maken wanneer je kindje het wil hebben.
Ga je met de auto? dit leerde ik van mijn moeder: vroeger pakte zij kleine cadeautjes in, en elk uur kregen we er eentje. Het kunnen gewoon kleine cadeautjes zijn, het is nieuw voor je kindje dus die is er wel even zoet mee. En ja, alle ouders spelen wel eens vals (zo als wij dat noemen) want een tablet met filmpjes werkt ook geweldig! 

Tip van de dag: Netflix heeft een optie om films en series te downloaden. Als je begint met een filmpje kun je die paar dagen bekijken, dus zorg dat je van te voren van alles offline hebt gezet.

3. pak licht

En hiermee bedoel ik, neem niet voor 3 weken luiers mee, of potjes groentje/fruit, maar pak voor paar dagen. Vaak kun je potjes groente of fruit en luiers kopen, helemaal als je in Europa op vakantie bent

4. lijstjes maken

We moeten al aan zoveel denken, dus maak voor jezelf een checklist. Zo weet je precies wat je moet pakken en wat je nog moet kopen.

5. maak je vooral niet te druk en neem een draagzak mee!

En dit is makkelijker gezegd dan gedaan (heb ik ook een handje van) maar laat het los. Geniet van het feit dat je met je kindjes op vakantie gaat, als je op tijd begint met pakken kan er weinig mis gaan.

En o ja, vergeet niet je draagzak mee te nemen. Zo kun je overal snel naar toe en voelt je kindje zich veilig en geborgen. Wij gebruiken ondertussen alweer 4 jaar een draagzak van het merk Boba!

Een gedachte over “Tips voor reizen met kindjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *