Romige champignon pasta

Om het weekend in te luiden heb ik een lekker receptje voor jullie. Het vergt wat meer aandacht maar is absoluut niet moeilijk. Kennen jullie de zogeheten one-pot-pasta al? Wat dus letterlijk betekend dat alles in één pan gaat! Één pan, dus minder afwas, hoe fijn is dat? Je kookt de pasta in de saus, waardoor je echt een hele lekkere romige pasta krijgt.

Ingrediënten:

  • 500 gram Volkoren pasta
  • 400 gram champignons
  • 200 gram verse bladspinazie
  • Oatly Haver Cuisine bio 250ml
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • Half bosje peterselie
  • Bouillonblokje
  • Scheutje appelsap
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Stop vier grote champignons,de ui, de knoflook en de peterselie in een keukenmachine en maak een soort grove pasta, niet te kort, niet te lang. En bak dit in een grote koekenpan met een klein beetje olijfolie.
  2. Maak de champignons schoon (tip: was ze echt niet af, dit deed ik jaren maar tegenwoordig maak ik ze schoon met een schuursponsje, werkt ideaal)
  3. Snij de rest van de champignons in vieren en bak ze even mee.
  4. Voeg de Oatly en het bouillonblokje toe met +/- 750 ml water. Je hebt later misschien nog meer water nodig.
  5. Breek de pasta in tweeën (zo past het beter in de pan) en laat het gaar koken in de saus. Dit duurt ongeveer 15 min.
  6. Regelmatig roeren, en checken of er genoeg water inzit.
  7. Roer de spinazie er op het eind doorheen, en op smaak maken met peper en zout.

Het is wel echt belangrijk dat je blijft roeren, daarom is dit een receptje met iets meer aandacht, maar goed, aandacht maakt alles mooier zeggen ze toch?

Serveer dit gerechtje met Parmezaanse kaas vegan style.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *