Parmezaanse kaas vegan style

Wij komen al jaren in Italië, het liefst 2 a 3 keer per jaar. Wat naar mijn idee centraal staat in de Italiaanse keuken is kaas! Gorgonzola, mascarpone, mozzarella, pecorino (lees jij dat ook met een Italiaans accent?). Ik ben met mijn nieuwe levensstijl nog niet in Italië geweest dus hoe een vegan zich gedraagt in Italië moet ik nog ontdekken.

Koken deed ik altijd al graag, en leuk om te weten is dat je jezelf echt moet bewijzen tegenover de Italianen. Zo heb ik ooit een risotto gemaakt die onaangeraakt bleef. Pas nadat één van de italiaanse mannen een hap nam en het goedkeurde begon de rest ook.

En wat ook echt heilig is voor de Italianen is hun pasta, en oh wat smaakt dat toch altijd goed. De Italiaanse keuken is een grote bron van inspiratie voor mijn recepten. Zo zaten wij heerlijk te genieten van een bordje pasta onder de Toscaanse zon toen de ober naar mij toe liep al gebarend en zei ‘why do you cut your spaghetti?’ oops, even de etiquette vergeten, en niet bij stil gestaan dat snijden in je pasta echt not done is!

Om in de Italiaanse sferen te blijven en even terug te komen op de kaas, heb ik een lekker receptje gemaakt voor veganistische parmezaanse kaas.

Wat heb je nodig?

  • 75 gram gezouten cashews
  • 1 eetlepel edelgist
  • 1 theelepel knoflook poeder

Eigenlijk kan ik over de bereiding kort zijn, want gooi alles in de keuken machine en puls tot dat er een kruimelige “kaas” ontstaat.

Smakelijk eten, of zoals ze in Italië zeggen: Buon appetito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *