Vegan Pancakes

Het is moederdag 2018 en Daan, mijn lieve vriend, wil graag pannenkoeken voor me bakken. Na wat onderzoek op internet is hij de boodschappen gaan doen. De traditionele pannenkoeken bevatten natuurlijk melk en ei. De melk is makkelijk vervangbaar maar hoe zit het met het ei? Is dat echt nodig of kun je dat gewoon weg laten?

Goed, weer even terug naar moederdag. We worden altijd liefdevol of minder liefdevol gewekt door onze kindjes, zo ook deze ochtend. Trouwens hebben we ook bezoek van mijn lieve vriendin Kim die overigens ook een moeder is dus een paar lekkere pannenkoeken waren niet misplaatst. Om dit verhaal niet te lang te maken komt het er op neer dat Daan zich “verslapen” had, it happens sometimes! dus wij moesten creatief zijn met de spullen die we in huis hadden en de volgende recepten zijn tot stand gekomen:

De traditionele pannenkoek:

  • 150 gram volkoren meel
  • 2 theelepels bakingsoda
  • Snufje zout
  • Soja melk toevoegen tot een mooi pannenkoekbeslag
  • Twee theelepels rietsuiker (of een beetje agave siroop)
  • Olijfolie voor het bakken

Toppings

  • Lekker veel fruit!
  • Bosbessen, aardbeien, banaan, gerapte appel (alles is lekker)
  • Agave siroop
  • Kokosrasp

De American pancake:

  • 1 cup appelmoes, of geprakte banaan
  • 1 cup volkoren meel
  • 1 theelepel bakingsoda
  • een scheut soja melk
  • heel klein beetje appelazijn
  • Kaneel

Toppings

  • Banaan in plakjes
  • Kaneel
  • Kokosrasp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *