Lauwwarme hummus pasta salade.

Summertime, tijd van de salades en barbecues. Ik vind het leuk om iets mee te nemen op een barbecue, van broodjes tot salades of een nagerecht, maar uren in de keuken staan vind ik niks. Dus de snelle en simpele recepten zijn mijn favoriet.

Pastasalades vind ik altijd al een groot succes, je kunt er echt eindeloos mee variëren. En soms moet je het jezelf makkelijk maken, heel makkelijk, zoals dit recept. Ik mag graag van mijzelf denken dat ik een keukenprinses ben maar niets is minder waar. Ik heb weinig geduld en werk te snel, maar daardoor ontstaan er soms goede recepten voor de ongeduldigen onder ons.

Benodigdheden:

  1. Grote kom om de salade in te serveren.
  2. Pan om de pasta in te koken.
  3. Koekenpan.
  4. Olijfolie of kokosolie.
  5. Knoflookpers, snijplank, mes.

Ingrediënten:

  • 250 gram Pasta (fusilli).
  • Courgette.
  • Rode ui.
  • 1 teentje knoflook.
  • Tomaat.
  • 1/2 komkommer.
  • Gele paprika.
  • 4 eetlepels hummus.

voor de topping:

  • Avocado.
  • Pinda’s.
  • Extra hummus.

De salade is lekker om lauw-warm te eten, maar koud net zo lekker.

Bereiding:

  1. Kook de pasta met een beetje zout.
  2. Bak in een koekenpan de ui, knoflook en de courgette.
  3. Pak de grote bak en maak de salade, door de komkommer, tomaat en paprika te snijden en toe te voegen.
  4. Haal de courgette mix van het vuur en meng de hummus er doorheen, en laat het een beetje afkoelen.
  5. Giet de pasta af en meng alles in de saladekom.
  6. Indien nodig: voeg peper en zout toe.
  7. Serveer de salade met avocado in stukjes, pinda’s en extra hummus.

\

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *