Koffiecake met cashew vulling

Who is a coffee person? Yes please! Fijn, dat eerste kopje koffie in de ochtend. Overigens is de geur van verse koffie exquis. Na het bakken van deze cupcakes rook het hele huis naar warme zoete koffie. De patisserie is een beetje nieuw voor mij. Ik blijf proberen, wat soms lukt en soms niet! Deze is wel degelijk gelukt, een lekker niet al te zoet koffie cakeje.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 5 dadels.
  • 50 gram suiker (bruine, kokos of rietsuiker).
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel.
  • 1 theelepel baking-soda.
  • 3 eetlepels instand koffie.
  • 2 eetlepels kokosolie.
  • 180 milliliter melk (soja, haver of rijstmelk).
  • 1 theelepel vanille extract.

Voor de cashew vulling:

  • 1 cup ongebrande cashews.
  • 1 theelepel vanille extract.
  • 1 theelepel citroensap.
  • 3 eetlepels melk.
  • 1 eetlepel agave siroop.

 

Bereiding:

  1. Stop de dadels, suiker, koffie, kokosolie en vanille-extract in de keukenmachine en maak er een dikke pasta van.
  2. Schenk de melk erbij en zet de keukenmachine weer aan tot er een smeuïg geheel ontstaat.
  3. Voeg de meel erbij en laat het draaien totdat er een mooi deeg ontstaat.
  4. Gebruik een muffin bakplaat en verdeel al het deeg over de twaalf vormpjes. (tip: maak je vingers nat om ze aan te drukken)
  5. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden (boven- onderwarmte) voor ongeveer 25 minuten.

De cashew vulling:

  1. Giet kokend water over de cashews en laat dit minimaal 30 minuten staan, liever een uur.
  2. Stop alles in de keukenmachine en laat deze draaien totdat er een egale dikke crème ontstaat.
  3. Snij de cakejes open en smeer de vulling er tussen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *