In gesprek met: Mijzelf

We groeien, ontdekken en leren elke dag. Ik blik terug op 4 jaar geleden toen mijn interesse voor het veganisme begon. Ik zag een vrouw op youtube die voornamelijk groente en fruit at, naast het feit dat ze veganistisch eet, doet ze dit volledig rauw. Het voedsel verliest namelijk iets van zijn voedingswaarde tijdens het kookproces. Mijn gedachte toen? Waarom zou je alleen maar groente en fruit eten? dat is toch helemaal niet gezond? Ik vond het behoorlijk extreem maar ben mij er wel verder in gaan verdiepen. In vlees had ik al weinig trek meer maar toch bleef ik het af en toe eten. Waarom? Ik had het gevoel dat het van mij verwacht werd. Volledig mijn eigen gedachtes maar ga maar eens uit eten, of een lunch die je aangeboden krijgt van je werk, of hapjes op een verjaardag. Voor mijn gevoel word je in een hoek gedrukt om vlees of zuivel te eten, en nee niemand houdt je een biefstuk voor je neus en roept dat je het moet eten, maar toch.

‘eet je geen vlees?’ of tegenwoordig: ‘ben jij een vegan?’ hoe komt het dat het vegan of vegetarisch zijn niet normaal is, en het vlees eten de standaard is? want wordt er gevraagd aan mensen die vlees eten ‘eet jij vlees? waarom?’

Het dierenleed is iets waar veel mensen hun ogen voor sluiten en dat is wat ik ook jaren deed. Want vlees eten is lekker, en heb je nodig, toch? B12 bijvoorbeeld, dat hebben we allemaal nodig en is erg belangrijk voor ons zenuwstelsel. B12 wordt gewonnen uit dierlijke producten, van melk tot vlees. Een feit: B12 wordt aangemaakt door een bacterie die voorkomt op rottend vlees en groentes. Doordat de mensheid zo hygiënisch is geworden krijgen wij geen B12 meer binnen. De vraag is dus, moet ik dan dierlijke producten eten om het binnen te krijgen? ja, maar de enige reden waarom het in dierlijke producten zit is omdat de dieren niet zo hygiënisch zijn als ons. Ooit een koe zijn pootjes zien wassen na het eten?

Waarom nu dan wel vegan?

Wat als een challenge begon is nu een lifestyle en een passie geworden. Mijn ogen zijn niet meer gesloten voor het dierenleed en daarnaast ben ik ervan overtuigd dat het gezonder voor je is. Ik ben deze blog begonnen om mijn verhaal te vertellen en te laten zien. Mijn ontdekking naar het veganisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *