In gesprek met: Claire Vedder, mijn lieve nichtje

Mijn nichtje heeft mij gevraagd iets te schrijven voor haar nieuwe vegan-blog en natuurlijk doe ik dat graag!

Even een korte intro.

Al jaren probeer ik steeds bewuster met mijn eetpatroon om te gaan. Ik merkte dat ik steeds minder vlees en vis begon te eten en als ik het kocht koos ik voor biologisch. Maar daarbij stak ik mijn hoofd in het zand, want is dat echt veel beter? Sinds een aantal maanden ben ik volledig vegetarisch en heb er nog geen seconde moeite mee. 
Mijn beste vriendin is vegan en door haar ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het veganistisch eten. Zij heeft mijn ogen geopend voor de schade die de zuivel- en eierindustrie teweeg brengt. ‘De stress, angst en paniek wat de dieren moeten doorstaan voor mijn stukje vlees, yoghurt, kaas of ei’ Ik dacht dat het moeilijk was, dat je dan niks meer mocht eten of dat het niet lekker was. Allemaal onzin want ze heeft altijd heerlijk voor me gekookt!

Ik heb het boek De Vegarevolutie van Lisa Steltenpool aangeschaft om mij meer te verdiepen in Veganistisch eten. Naast meer dan vijftig plantaardige recepten biedt het boek onderbouwde informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. Ik begon me er steeds meer in te verdiepen en keek verschillende documentaires.
Om zelf nog wat creatiever in de keuken te worden heb ik een maand lang het programma van The vegan reset gevolgd. Het heeft me veel creatiever gemaakt in de Veganistische keuken en nog meer bewezen dat eerlijk en duurzaam eten zowel gezond als lekker is. 
Voor nu kan ik zeggen dat ik zeker voor 70% wel vegan ben. De melk en de eieren kan ik makkelijk laten staan en ook in gerechten ben ik hier creatief in geworden. Nee zeggen tegen kaas vind ik nog moeilijk, maar ik ben onderweg!

Ik ben geboren in Amersfoort en heb in Amsterdam gewoond, dus ik heb me al aardig kunnen oriënteren op leuke tentjes. Hierbij mij favorieten!

Vegan hotspots Amsterdam:

Ontbijt en LunchLunch en diner

Junkfood

Vegan hotspots AmersfoortOntbijt, Lunch en Diner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *