Granola recept zonder toegevoegde suikers

Granola is mijn favoriete ontbijt, ik eet trouw elke ochtend een kom met granola. Nadat ik er achter ben gekomen hoeveel suiker er in de granola zit die je in de winkel koopt, en hoevaak er honing inzit ben ik het zelf gaan maken. Ik eet mijn granola met havermelk of een andere plantaardige melk. In de Granola zitten al flink wat noten dus het enige wat ik nog toevoeg zijn wat rozijnen of ander gedroogd fruit.

Ingrediënten:

  • 1,5 cup havermout
  • 8 dadels
  • 1 eetlepel pindakaas
  • scheut water
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad

Benodigdheden:

  • keukenmachine
  • grote mengkom
  • oven op 150 graden
  • bakpapier

House Of Nutrition - Sportvoeding en Fitnessaccessoires

De bereiding:

Voor dit granola recept ontpit je de dadels en stop je ze samen met een scheut water, de pindakaas en de olijfolie in de keukenmachine. Het is de bedoeling dat er een pasta ontstaat die goed te mengen is met de havermout en het lijnzaad. Daarna platdrukken op een bakplaat met bakpapier en dan 15 min in de oven en elke 5 min omscheppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *