Romige gember mosterdsoep

Welkom zon, welkom zomer, welkom lekker weer! Ik ben zo dol op dit seizoen. Hoewel ik altijd wel een pizza of een groot bord pasta kan eten zet ik graag een lekkere soep op tafel. Deze soep is natuurlijk uitermate geschikt om lekker op je schoot te eten tijdens de koude winterdagen, maar als het lekker warm is past deze soep ook erg goed. Wist je dat het juist tijdens de warme dagen belangrijk is om voldoende zout binnen te krijgen? Via je zweet verlies je zout, om je vochtbalans op peil te houden is het belangrijk om voldoende zout binnen te krijgen (maar zeker niet te veel!!!).

Een heerlijke soep geïnspireerd door de soep van thuis.

De combinatie van mosterd en gember is een echte winnaar, verrassend goed doen die twee het met elkaar. Mijn dochter heeft hier ook heerlijk van gesmikkeld.

Ingrediënten:

  • 1 klein uitje
  • 2 eetlepels vegan boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 groentebouillon blokje
  • 3 stukjes stemgember (die uit een potje)
  • 2 eetlepels gembersiroop (de stroop waar de gember in zit)
  • 1 eetlepel milde franse mosterd
  • 2 eetlepels zaanse mosterd (die met die stukjes)
  • 1 pakje alpro cuisine 251g
  • Peper en eventueel een beetje zout

Aan de slag!

  1. Uitje snipperen en bakken in boter op een laag vuur. Neem lekker de tijd. Gooi daarna de bloem erbij zodat er een roux ontstaat. Even laten aanbakken zodat de “meel smaak” er af gaat.
  2. Scheutje voor scheutje de alpro toevoegen totdat er een mooie dikke egale saus ontstaat.
  3. Voeg 400 ml water toe samen met het bouillon blokje en kook dit 5 minuten door.
  4. Snijd de gember in kleine stukjes en voeg dit samen met de mosterd en siroop toe, even laten door pruttelen op een laag pitje, de soep mag niet meer koken na deze stappen.
  5. Op smaak brengen met peper en eventueel een beetje zout.

Ik serveer de soep met rijst om zo een mooie maaltijd op tafel te zetten. Schep eerst wat rijst in je kom en giet de soep eroverheen. Ook heerlijk als voorafje.

2 gedachten over “Romige gember mosterdsoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *