Dagje varen in Utrecht, met vlog!

Op een natte zaterdagochtend:

We staan rustig op en geven de kindjes een extra dikke knuffel. Deze kleine schatjes gaan de hele dag naar opa en oma want we hebben een familiedagje in Utrecht, we gaan varen! Een redo van drie jaar geleden toen we dezelfde tocht aflegde met een ander gezellig gezelschap. Het enige verschil is dat ik toen “stiekem” zwanger was en in het geniep deed alsof ik aan mijn wijntje nipte.

We starten bij  Boei26 in Maarssen aan de Straatweg 60. Hetzelfde bedrijf waar we drie jaar geleden ook waren. Voor 425 euro + 200 euro borg mag je de boot zeven uur huren. Om half twaalf zit iedereen klaar op de boot om lekker uit te waaien. Het natte weer is ingeruild voor een frisse droge dag, prima dus, zolang het niet regent ben ik al blij! Het is een mooie tocht: je begint buiten Utrecht en vaart met een rustig tempo de stad binnen. Op sommige plekken kun je aanleggen om even lekker een drankje te doen of een hapje te eten. Je moet twee keer door een sluis waar je 5 euro per keer voor betaalt. 

De mannen stonden voornamelijk achter het stuurwiel maar iedereen heeft wel even de schipper in zichzelf naar boven laten komen.

In de sluis is het belangrijk dat je aan de hoge kade aanmeert (heen is rechts en terug is dat links), dit om te voorkomen dat de boot beschadigt. Een harde les die we drie jaar geleden hebben geleerd! (Lees 200 euro schade)

Een klein uurtje eerder zijn we terug bij Boei26, na een korte inspectie is gelukkig dit keer de boot helemaal in orde. We pakken de auto en rijden naar De Branding, een eettentje net buiten het centrum. Omdat we met een grote groep zijn willen ze graag dat we uit vijf gerechten van de kaart kiezen, dit heeft Denise van tevoren telefonisch besproken. De keuken is zo vrij om voor de veganisten onder ons een speciaal gerechtje te maken! Het eten is heerlijk! 

Na een leuke, gezellige en lange dag halen we de kindjes weer uit bed bij mijn vader en nemen we ze heerlijk mee naar huis. Wat is dat toch een mooi moment om je kindjes weer in je armen te kunnen sluiten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *